pühapäev, 27. september 2015

2 nädalat on jällegi möödas - küll see aeg läheb kiirelt!

Heips!

Mis ma siis teinud olen?
Põhiliselt päev kulgeb niiviisi, et ärkan hiljemalt 6.20, sean ennast kooliks valmis, lahkun korterist hiljemalt 7.15. Koolis olen hiljemalt 7.45. Pärast tunde lähen koju ning koju jõuan hiljemalt 15.45 ning pärast seda ei tee midagi erilist. Vahetevahel käime kusagil jalutamas, aga enamasti olen kodu ja õpin või ei tee midagi.
Nädalavahetuseks plaanitakse midagi enamasti, sellest saan ma teada reedel või sellel päeval kui see toimub.

12.september käisime Budapestis väljaspool jalutamas ja nägime ka rahvatantsu kontserdit. Jalutasime pargis, kus asub maja, mida külastas Beethoven päris tihti, sest seal elas perekond, kelle tütrest oli Beethoven huvitatud. Majas oli muuseum, mida ka külastasime. Veider oli see, et parki pääsemiseks pidime kõige pealt maksma ja siis ka muuseumi eesti pidime eraldi maksma. Muuseumis oli palju kirjutisi, enamus oli neist ka originaalid, ehk saksa keelsed, niisiis sain natuke ise ka aru. Pargis oli veekogu, mida ületades jõudsime saarekesele. Seal oli mälestusmärk Beethovenile. Ning ka üks veider puu:



 Pärast läksime laada moodi asjale, mis asus pargist üle tee. Seal toimus kontsert. Algul jalutasime lihtsalt ringi, see ala polnud suur, kuid inimesi oli lava juures palju. Kui saabusime, siis oli laval keegi laulmas, kuulasime teda veidike, kuid siis suundusime eemale. Läksime "mängude" alale. Seal sai meisterdada öökulli, käevõrusid jms. Lapsed said ka klotsidega ehitada ning nuputamiseks oli ka asju. Õhtu lõpetasime kookgiga. Sõime sarnast kooki nagu Napoleoni kook, kuid kook oli kahe kihiline, lehttaigna vahel oli paks kiht kreemi ja peal oli puru. Kodus tehtud kreem on parem, kui see mida seal pakuti.

19.september käisime vaatamas hobuste võidusõitu. See toimus "Kangelaste väljakul", väljak oli muudetud rajaks. Väljakule sai tasuta, kuid kui soovisid istuda, siis pidi pileti ostma.

Tutvustav avaring









Tabasin ka ratsanikuta hobuse




27.septembril ehk täna läheme perega teatrisse. Sellest kirjutan järgmises postituses.


Aga reedetel on ka peale kooli mingi plaan. 
18.septembril käisin kahe klassiõega Budapestis jällegi ringi. Seekord käisime ooperimajas ja Liszt-i majas. Nad näitasid ka esimest tantsusaali Budapestis, mis nüüd on kohvik.
Liszti maja, ukse pealt kaugemale minna ei saanud

25.septembril käisin Dóra ja Sonjaga Westendis. Saime kokku Dóraga trammipeatuses ning läksime siis McDonaldsisse sööma, sest tema ei saa lõunal koolis süüa. Pärast shoppasime enne Sonja tulekut. Käisin ka siis esimest korda Starbucks-is. Istusime seal rohkem kui 2 tundi :).Võtsime siis kuuma šokolaadi ning minu nimi kirjutati esimest korda c-ga. Kuna aja taju oli kadunud ja Sonja pidi minema teatrisse, tegime väikese jooksu trammile ja see järel metroole. Juba on plaan kohtuda nendega uuesti järgmisel reedel, aga selle kohta tuleb veel perelt küsida. Muidu oli väga tore nendega lihtsalt rääkida. Kõige paremad sõbrad on teised VÕP-id, sest nad teavad mida sa tunned ja viitsivad su muresid kuulata.



Tegin siis ka patsi lõpuks,
Lilla on ainuke blond siin peres

Ikka ka päikeseloojang




2 päeva on sadanud ja ega ka täna väga ilus ilm ei ole, kuid see on hea vaheldus kuumusele. 

Olge ikka mõnusad! :)
Veronika 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar